Nem tökéletes a budapesti Boscolo Hotel

Kedvelem a régi kávéházakat, a szép épületeket. Budapesten - a második világháborús bombázások ellenére - szerencsére elég sok megmaradt az utókornak.

Mivel általában az önkormányzatoknak, vagy az esetleges magánszemély tulajdonos(ok)nak nincs elegendő tőkéjük ahhoz, hogy felújítsák és azt rendben tartsák, ezért  sok épület állaga csak romlik, amíg valami tőkeerős megmentő nem jelentkezik, vagy amíg kényszerből az épület elbontásra nem kerül.

Két jó példa van a közelmúltból, amikor arra érdemes épületeket emeltek befektetők magasabb szinte, ez pedig a Roosevelt téren a Gresham palota és az Erzsébet körúton a New York kávéház épülete. Az előbbi Four Seasons hotel lett, az utóbbi pedig az olasz Boscolo család tulajdonába került.

Végigkövettem a lerobbant állapotú épületek felújítását és mondhatom, a Gresham palota esetében igazán remekeltek a készítők.

 

Ugyanez elmondható a New York kávéház otthonául szolgált épületről is,

 

de bevallom, ott nem vagyok elégedett. Sőt, három évvel az újbóli megnyitás után kimondottan csapnivalónak tartok valamit.

A felújítást felügyelő minőségellenőr vagy rövidlátó volt, vagy nem tudta felemelni a fejét, hogy felnézzen a toronyra, vagy egész egyszerűen erre már nem jutott pénz (amit kétlek), de az a nagy helyzet, hogy bizony a torony fa zsalugátereit máig úgy hagyták, ahogy néhány évtizede látható.

Itt egy szembőli kép, hogy miről beszélek:

Fotó szemből ide kattintva!

de bárki arra sétál a körúton, a dolog még szembetűnőbb, ha az Oktogon felől közelítjük az épületet. Ugyanis kérem, ott még rosszabb a zsalugáter állapota.

Mikor a felújítás még zajlott, napi szinten figyeltem, hogy na, mikor fogják végre kicserélni/felújítani, de ez sajnos máig nem történt meg.

Tisztelt Befektető vagy Üzemeltető! Kérnénk szépen ezt a néhány tízezer forintos hibát mielőbb kiküszöbölni szíveskedjenek! Ne hagyják, hogy az eddigi remek munkára ilyen - szemmel jól látható - árnyék vetüljön, mert ez így bizony csapnivaló...