Rendszerváltás a Jobbikkal?

Rendszerváltásra márpedig szükség van. Ezt mindenki egyre jobban érzi, ugyanúgy, mint érezte azt 2010 tavaszán. Igaz, abból nem rendszerváltás lett, hanem valami más.

A Jobbiknál Volner a minap azt nyilatkozta, hogy választási győzelmük esetén nem csak a kormányt váltanák le, de egyben rendszert is váltanának. Hogy ez miért szükséges, azt az alábbiak szerint foglalta össze:

"A Fidesz és a baloldal "színházat játszik" az Országgyűlésben, választási plakátjaikon egymással riogatnak, valójában azonban politikai váltógazdálkodást folytatva, a közbeszerzések útján a saját érdekkörhöz tartozó cégeket és vállalkozásokat juttatják tisztességtelen előnyökhöz."

Nos, efelől semmi kétségem és még azoknak se nagyon, akik bármelyik oldalon pártkatonásdit játszva szemet hunynak imádott pártjuk érdekében eme tudás fölött.

Ami viszont a Jobbikot eleve alkalmatlanná teszi arra a nevezett rendszerváltásra, az az, hogy az emberek nem rosszabbat szeretnének választani a következő négy évre, nem azt, aki tovább korlátozza (a XXI. században) a jogaikat, hanem azt, aki amellett, hogy teljesen szakít a 89-90 óta (vagy ki tudja, mióta) regnáló politikai beltenyészettel, még megfelelő európai jogorvoslást és átláthatóságot is ad, és tiszta lapokat oszt.

Volner további mondatai bárki számára egyértelművé teszi, hogy hogyan is képzeli a Jobbik Magyarország jövőjét:

"... kitért a közbiztonságra is, amelynek javítása érdekében létrehoznák a csendőrséget, társadalmi vitára bocsátanák, hogy bizonyos kirívóan súlyos bűncselekmények esetében újra bevezessék a halálbüntetést."

Magyarul: tovább korlátoznák a már így is rendesen megszabdalt személyiségi jogokat és aki nem áll be a sorba, az még "véletlenül" olyat is cselekedhet, amiért halálbüntetés jár.

Félreértés ne essék, nem mondom, hogy ilyen célzattal szándékoznák újra engedélyezni a legsúlyosabb büntetést, ami létezik, de valljuk be, amit a törvény megenged, azt az éppen "uralkodó" választott politikai elit banda ki is használ a maga javára. Ha meg túl nagy felhatalmazást kapnak, akkor meg lesz elég olyan törvény, ami épp eleget megenged. Lásd: elmúttnégyév...

Jelen helyzetben teljesen érthető egyébként a Jobbik erősödése. Viszont hiába tartják magukat radikális pártnak, választások környékén a minél nagyobb szavazótábor elérése érdekében minden nyilatkozatukat 2x is meg kellene rágni, mielőtt kimondják. Radikalizmussal csak egy vékony réteget érnek el és az nem elég a nagyra törő tervekhez.