Ma Lőrinc és Viktor napja van...

lorinc-es-viktor-nevnap-szeptember-5.jpg

Egyszerre. Hát nem aranyos? Mit is lehet tudni ezekről a nevekről?

Először Lőrinc:

Lőrinc napja után nem jó a dinnye, mert Lőrinc belepisil. (Ejnye no...) Az ország egyes tájain szeptember 5 után csak a sárgadinnye lucskosságáról, lőrincességéről beszélnek. Kapolyon Lőrincet hugyosnak mondják ilyenkor már.

dinnye-lorinc.jpg

Állítólag II. Sixtus pápa szerpapját Lőrincnek hívták. A pápa vértanú halált halt, de még előtte Lőrincre bízta az egyház kincseit és azt a feladatot adta neki, hogy ossza föl a szegény nép között.

Úgy látszik, a Lőrincek megbízható személyek, ha kincsekről, vagyonról van szó. Rájuk lehet bízni a gondozását.

Pedig! Ez a pápa megjósolta Lőrincnek, hogy három nap múlva le fogják tartóztatni Őt is és elítélik.

Lőrinc ennek ellenére megbízható maradt és II. Sixtus pápa kérése szerint járt el. Szórta a vagyont, igaz, hogy a tényleges tulajdonosa (he?) kérte rá. Aztán le is tartóztatták.

Keresték rajta a kincseket és vagyont, de nem találták. Lőrinc csak széttárta karját és a nincstelenek, nyomorgók és szegények felé mutogatott, hogy ott van la'.

szegenyek.jpg

Igaz, jelképesen értette, hiszen az egyház vagyonának állította be őket. Krisztus után 258. aug. 10-én cserébe rostélyon sütötték meg. Vigyázni kell az ilyen dolgokkal.

És akkor ABC sorrenben Viktor:

A nevek állítólag hatással vannak a felnövekvő emberi lény személyiségének alakulására. Ez úgy gondolom, így lehet, ha valaki tudja, hogy mit jelent a neve és ez nem ellentétes a személyiségével. :D

Viktor név jelentése: győztes, győző. Amúgy meg éles eszű, elemző gondolkodású személyeknek tartják a Viktort. Hmmm... Valaki? Környezetünkben? Tapasztalat?

gyoztes-viktor.jpg

Továbbá a név viselője találékony ember. Igen becsvágyó, nehezen érti meg, ha valaki kevesebbel is beéri, türelmetlen, a saját feje után megy, nehezen viseli, ha más akarja neki megmondani, hogy mit tegyen.

Olyan pozícióban szeret elhelyezkedni, ahol önállóan dolgozhat. Szeret utazni, ismerkedni és beszélgetni.

Vagyonról nem esik szó a névmagyarázó leírásokban. Ki tudja, lehet, hogy nincs is neki. Vagy más kezeli.

hmmm.gif

Címkék: Névnap