Józan paraszti ésszel nem csinálna ilyet...

...a jozanparaszt.info oldal. Azonban a neve ellenére nem sok sütnivalója van.

Gratulálok! Itt az újabb versenyző a Mo.-i spammer klub jelöltjei között. Rövid életű vállalkozások jellegzetessége, hogy beszereznek minél nagyobb email címlistát, felrántanak egy weboldalt és a tartalmát elkezdik szórni mindenkinek, mint kutya a bolhát. (Kaptam én is belőle.)

Valahol él bennük az idegesítő félelem, hogy mi lesz, ha nem jön be a legújabb ötlet és csak kiadást hozott az életükbe.

Valahogy így gondolkodhatnak:

------------------------------------------------------------------

Nosza, spammeljük tele a levelesládákat a sok lúd disznót győz elve alapján és csak beesik valami megrendelés ekkora szórásból.

Ja, és mivel kötelező a leiratkozást biztosítani a hírlevélről, tegyük bele a levél aljára a "Leiratkozás" feliratot.

Ja, hogy link nincs rajta? (upsz, észrevették) Óóóó... Mi ártatlanok vagyunk. Mi akartuk... Biztos az a fránya technika játszott velünk és valahogy a link már kikerült róla a kiküldéskor.

------------------------------------------------------------------

Persze az oldalon nem lehet megtudni, hogy ki is az üzemeltető vagy a tulajdonos. Nem is meglepő.

A médiaajánlat részén a NaviPro Hungary Kft. szerepel, mint megbízott ügynökség, de hát ez is ugyanolyan kamu dolog lehet, mint amit elhitetni próbál magáról az oldal, nevezetesen azt, hogy sokan látogatják.

Manapság a sok átverés közepette nem kell azon sem csodálkozni, ha a NaviPro próbálja meg a saját kezdeményezését úgy elleplezni, hogy ők csak a médiaügynökség. Úgysem jöhet rá senki, hogy kié az oldal, hiszen nemzetközi domain néven fut és annak le lehet titkosíttatni a tulajdonosi adatait (ahogy le is van).

Hogy miért lehet erre szükség? Aki megnézi az emlegetett médiaajánlatot, az láthatja, hogy egy főoldali banner egy napos megjelenéséért majdnem 1 millió forintot is elkérnek. LOL

Szerintem ezen mindenki röhög. Ez nem életszerű. Azért írom így, mert - nem feltételezem ugyan, de - ha esetleg az egész csak a pénzmosás és kamu számlák kiállításáért van létrehozva, akkor a jellegzetes jelek alapján a NAV revizort sem lehet majd meggyőzni az ellenkezőjéről.